indie

Visualisatie en 3D modellleren

3D-modelleren biedt voordelen door ontwerpen nauwkeurig te visualiseren, communicatie naar klanten te bevorderen en tijd en kosten voor het maken van prototypen te verminderen. Krijg inzicht in ontwerpconcepten en functies nog voor de fysieke creatie. 3D-modellering is een essentieel hulpmiddel voor dat het proces vereenvoudigt, de nauwkeurigheid en efficiëntie verhoogt en uiteindelijk leidt tot beter ontworpen producten.

3D modelleren

Het creëren van een compleet digitaal model om te gebruiken voor 3D printen, prototyping, tijdens het ontwerpproces, werktekeningen, communicatie naar producenten of offerteaanvragen. Het geeft in een vroeg stadium inzicht in verhouding, vormgeving, werking, maatvoering en beperkt kosten van proefmodellen of prototypes.

Met 3D-printen kun je fysieke objecten maken vanaf een digitaal bestand met behulp van een 3D-printer. Met 3D-printen kun je snel je ideeën tot leven brengen en je ontwerpen op elke gewenste grootte aanpassen. Dit helpt je bij het kiezen van het juiste materiaal, het optimaliseren van je 3D-model en het geven van ontwerp- en functionaliteitsadvies.

Wanneer kan je 3D modelleren toepassen?
– Je moet een producent maattekeningen of 3D modellen opsturen voor een kostprijsberekening
– Je wil een 3D-print laten maken van een onderdeel om te testen
– Je wil zien hoe een onderdeel of product er uit komt te zien in 3D en of het allemaal werkt zoals je uitgedacht heb
– Je wil iets op maat maken en door alles digitaal te tekenen weet je de exacte maten van alle onderdelen

Product visualisatie - de digitale fotostudio

Een overtuigende digitale afbeelding van jouw idee of product. Als ondernemer moet je soms potentiële klanten of investeerders overtuigen van jouw idee of voorstel. Wat nou als jouw idee nog niet te fotograferen is, omdat het enkel nog op papier of in je hoofd bestaat. Dan kan voor de klant een goede visual net dat zetje geven om voor jouw product te gaan. In mijn digitale fotostudio kan ik je ontwerp elke kleur en materiaal geven die je graag wil zien, in alle hoeken en met elke achtergrond en belichting. Deze nieuwe manier van prototypen is zeer duurzaam, want er hoeft nog niks geproduceerd te worden. Zo kan je deze tool gebruiken om vroeg in het ontwerpproces keuzes te maken over de vormgeving en CMF (colour, material, finish). 

Enkele voorbeelden:

  • Keuzes maken en opties bekijken voor het uiterlijk van jouw toekomstige product 
  • Aantrekkelijke visual maken om jouw potentiële klant of investeerder te overtuigen
  • Aanvullen van brochure materiaal met verduidelijkende afbeeldingen van je product. 
  • Diverse kleuren of opties van je product laten zien in jouw webshop
  • Je wil duidelijke afbeeldingen voor in een handleiding of verpakking

contact
chris@indiecreatives.nl